Teletović sve bolji: Sjajna partija u pobjedi Bucksa protiv Sacramenta

Radiosarajevo.ba
Teletović sve bolji: Sjajna partija u pobjedi Bucksa protiv Sacramenta
Već drugu noć zaredom Mirza Teletović pruža zaista dobre partije na parketima najjače košarkaške lige svijeta, pa je tako bilo i sinoć u novoj pobjedi Milwaukee Bucksa na gostovanju kod Sacramento Kingsa.

Kingsi koji su već odavno poprilični autsajderi, barem kada je riječ o prolasku u playoff, pokušali su "pomutiti račune" dosta solidnim Bucksima, za koje nastupa i bh. reprezentativac Mirza Teletović, a koji bi u ovogodišnji playoff mogli ući sa šestog ili petog mjesta u istočnoj konferenciji.

Prva četvrtina pripala je domaćinu uz tijesnu razliku te je sve ukazivalo na to da je pred obje ekipe još jedna neizvjesna utakmica, no onda je druga četvrtina donijela nevjerovatnu igru Bucksa, koji su na poluvremenu vodili sa gotovo 20 poena razlike.

To je i u drugom dijelu utakmice bilo nedostižno za domaće, koji su pokušavali doći do preokreta, te su na kraju Milwaukee Bucksi i Mirza Teletović slavili s visokih 116:98.

Teletović je na ovom susretu odigrao jednu od boljih partija ove sezone, te je za 20 minuta provedenih na parketu uspio postići 13 poena, uz tri pogođene trojke iz pet pokušaja. Osim toga, Mirza je dodao još i četiri skoka, te dvije asistencije, za sasvim solidan učinak na ovoj utakmici.

Najbolji pojedinac na ovom susretu bio je Teletovićev saigrač Giannis Antetokounmpo sa 32 poena.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije