Teletović "ispod prosjeka" od prelaska u novi tim: Samo tri poena u porazu Bucksa

Radiosarajevo.ba
Teletović "ispod prosjeka" od prelaska u novi tim: Samo tri poena u porazu Bucksa
Facebook / Mirza Teletović
Za razliku od partija na kakve smo navikli od njega proteklim sezonama, prvenstveno u Brooklyn Netsima, a zatim i u Phoenix Sunsima, bh. reprezentativac Mirza Teletović ove sezone igra poprilično loše u većini susreta.

Da li zbog manje minutaže ili zbog nekoliko povreda u proteklom periodu, među kojima je bila i teška plućna embolija, ali popularni Threeletović ove sezone nije namjestio svoje "nišanske sprave" te ga baš i ne služi šut iza linije za tri poena.

Tako je bilo i tokom većine utakmica ove sezone, ali i u sinoćnjem porazu Bucksa na gostovanju kod Grizzliesa u Memphisu.

Bucksi su u ovom susretu poraženi rezultatom 113:93, a ekipa Grizzliesa ih je nadigrala u gotovo svakom segmentu igre. Teletović je u ovom susretu na terenu proveo 13 minuta na parketu, a za to vrijeme uspio je postići tri poena iz jednog pokušaja, uz dva skoka u odbrani.

Kod Bucksa je najefikasniji bio Giannis Antetokounmpo sa 18 poena, ali to je bilo nedovoljno protiv izuzetno raspoloženih Vincea Cartera i Mikea Conleya koji su kombinirano postigli 44 poena, za pobjedu domaćeg tima.

Teletović je tako, za razliku od svog kolege Nurkića koji blistaju u redovima Portland Trail Blazera, nastavio crni niz s malim brojem poena u utakmicama, što će morati popraviti u narednom periodu ukoliko se nada nastavku karijere u najboljoj košarkaškoj ligi svijeta.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije