Sve spremniji za Švedsku: Košarkaši BiH deklasirali reprezentaciju Austrije

Radiosarajevo.ba
Sve spremniji za Švedsku: Košarkaši BiH deklasirali reprezentaciju Austrije
Start pretkvalifikacija, okviru kojih će se i košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine boriti za Svjetsko prvenstvo, sve je bliže, a košarkaški Zmajevi i večeras su pokazali da su sve spremniji za pretkvalifikacione duele.

Naime, izabranici Duška Vujoševića večeras su, u dvorani Skenderija u Sarajevu, ubjedljivo slavili protiv reprezentacije Austrije u posljednjem pripremnom susretu pred pretkvalifikacije.

Poslije prvih 20 minuta, rezultat je bio 35:30, da bi Zmajevi u nastavku dodatno pojačali nivo svoje igre i slavili rezultatom 70:52.

Vrijedi napomenuti i da je večeras u našoj reprezentaciji ponovo zaigrao Džanan Musa, koji je nedavno na utakmici s Bjelorusijom slobio nos, zbog čega je propustio pripremni turnir u Makedoniji. Upravo on je predvodio bh. selekciju do pobjede, sa 17 poena tri skoka i dvije asistencije, a u tome mu je pomogao i Almir Hasandić, koji je dodao 12 poena uz četiri asistencije.

"Savladali smo rerpezentaciju Austrije, koja je dosta kvalitetna i koja je dosta slična kao ekipa Švedske koja nas čeka u prvom kolu. Proveli smo domaći zadatak koji nam je trener zadao, jakom odbranom i kontranapadima stigli smo do pobjede. Od utakmice sa Švedskom očekujemo da damo sve od sebe i ostavit ćemo srce na terenu, te vjerujem da je moguće da savladamo Švedsku na njihovom terenu", kazao je Hasandić nakon susreta.

Kod gostiju, dvocifreni su bili Polti sa 13 poena, četiri skoka i jednom asistencijom, te Ogunsipe s deset poena, osam skokova i četiri asistencije.

Pretkvalifikacije za SP počnju 2. augusta, a naša reprezentacija nalazi se u grupi s Armenijom, Švedskom i Slovačkom.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije