Rusija pregazila Bosnu i Hercegovinu u Permu

Radiosarajevo.ba
Rusija pregazila Bosnu i Hercegovinu u Permu
Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras je u Permu u prvom susretu kvalifikacija za Eurobasket odmjerila snage s reprezentacijom Rusije. Slavili su Rusi rezultatom 83:54.

Reprezentacija Bosne i Hercegovine odlično je odigrala prvo poluvrijeme. Prvih deset minuta susreta riješili smo u svoju korist rezultatom 20:19. U drugoj četvrtini ista slika na terenu. Igralo se koš za koš, a reprezentacija Bosne i Hercegovine na odmor je otišla s poenom prednosti (35:34).

U drugom poluvremenu raspala se naša reprezentacija. Rusi su ubacili u petu brzinu i pitanje pobjednika riješili u trećoj četvrtini koju su dobili rezultatom 27:10. Rusi su u posljednjih deset minuta ušli sa 16 poena viška (61:45).

Nastavila je Rusija u istom tempu i u četvrtoj četvrtini, pa je nakon tri minute domaćin vodio rezultatom 67:45. Pet minuta prije kraja Rusija je došla do 25 poena prednosti, bilo je 72:47. Do kraja je Rusija sačuvala prednost i slavila s velikih 83:54. 

Najefikasniji u reprezentaciji Bosne i Hercegovine bio je Jusuf Nurkić sa 19 postignutih poena i 15 skokova, dok je Milošević dodao deset. U redovima Rusije Dimitrij Kulagin je postigao 17 poena, uz sedam skokova. 

Bosna i Hercegovina: Nurkić 19, Zahiragić, Buza, Vrabac, Milošević 10, Gegić, Gordić 4, Kikanović 7, Musa 9, Sulejmanović, Gajić, Halilović 5.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije