Rocketsi ispali: Aldridge predvodio Spurse do finala Zapadne konferencije

Radiosarajevo.ba
Rocketsi ispali: Aldridge predvodio Spurse do finala Zapadne konferencije
EPA / LaMarcus Aldridge, Patty Mills, Pau Gasol, Danny Green
San Antonio Spursi razbili su Houston Rocketse u šestoj utakmici polufinala play offa NBA lige rezultatom 114:75.

Košarkaši Grega Popovicha su se tako plasirali u finale zapadne konferencije ukupnim rezultatom 4:2, iako su u ovom meču bili oslabljeni za neigranje najboljeg košarkaša Kawhia Leonarda. 

Houston Rocketsi odigrali su ubjedljivo najgoru utakmicu u ovogodišnjem play-offu, a posebno je podbacio James Harden koji je za 37 minuta provedenih na parketu ubacio tek 10 poena uz katastrofalan šut iz igre 2/11. Dodajmo tome da je najbolji igrač Rocketsa imao i šest izgubljenih lopti. 

S druge strane, Spursi su taktički fantastično odigrali meč gdje se ponovo vidjelo trenersko umijeće Grega Popovicha i mogućnost da iz tima izvuče najbolje onda kada je to najpotrebnije.

Tako je LaMarcus Aldridge odigrao najbolju utakmicu ove sezone, postigavši 34 poena i dodavši tome još 12 skokova i jednu asistenciju.  Spursi su u potpunosti anulirali sve Houstonove glavne adute, igrali su najbolju odbranu u ovogodišnjem doigravanju, a tome je definitivno i doprinijela loša igra Rocketsa u tranziciji i generalno neprepoznatljiva igra u odnosu na njihove utakmice ove sezone. 

S druge strane, San Antonio je u oba pravca bio fenomenalan, odlično ih je služio šut iz igre, a nakon fantastičnog prvog poluvremena u kojem su postigli čak 61 poen, sa sjajnom igrom su nastavili i u drugom gdje su potpuno dotukli Rocketse. 

Konstantno su povećavali rezultatsku prednost, što je posebno kulminiralo u posljednjoj četvrtini koju su dobili sa 27:11 i utakmicu priveli kraju s ogromnih 39 poena razlike. 

Osim Aldridgea, najefikasniji u redovima Spursa bio je Jonathon Simmons sa 18 ubačenih poena, dok je u ekipi Rocketsa najviše poena postigao Trevor Ariza (20), piše Sport1.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije