Reprezentacija bez selektora: Mulaomerović podnio ostavku

Fena
Reprezentacija bez selektora: Mulaomerović podnio ostavku
/ Fena
Po povratku iz Stockholma, gdje je bh. reprezentacija u kvalifikacijama za Eurobasket pobijedila Švedsku (78:76), Damir Mulaomerović podnio je ostavku na dužnost selektora A reprezentacije.

U izjavi za medije naveo je da je prema ranijim najavama, ostavku podnio zbog toga što se bh. tim nije plasirao na smotru najboljih košarkaških reprezentacija starog kontinenta.

"Imenovanje za selektora reprezentacije Bosne i Hercegovine i ukazano povjerenje rukovodstva KSBiH, meni je predstavljalo veliku čast i obavezu. S osjećajem ponosa zahvaljujem se reprezentativcima s kojima sam proteklih mjeseci radio, te im želim mnogo sportskog i ličnog uspjeha. Povrijeđenima Nedimu Buzi i Nemanji Gordiću želim brz i uspješan oporavak. Zahvaljujem se i Košarkaškom savazu BiH, koji je obezbijedio maksimalne uvjete za pripreme i odigravanje utakmica, ali i našim iskrenim navijačima", rekao je Mulaomerović. 

Istakao je da reprezentacija Bosne i Hercegovine ne treba da brine za svoju budućnost, jer su "stasale i stasavaju generacije koje će, nadam se, s ponosom i posebnim entuzijazmom nositi reprezentativni dres". 

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije