Portland se moli za njegov povratak: Je li Nurkić spreman za doigravanje

Radiosarajevo.ba
Portland se moli za njegov povratak: Je li Nurkić spreman za doigravanje
/ Jusuf Nurkić, Foto: Rip City
Regularni dio sezone u košarkaškoj NBA ligi konačno je završen, a bh. košarkaši u NBA timovima ušli su u historiju, te će BiH ove godine imati dva predstavnika u doigravanju najelitnije košarkaške lige.

Ipak, nastup Jusufa Nurkića koji se povrijedio netom prije doigravanja je upitan, te svi u Portland Trail Blazersima iščekuju informaciju da li će čovjek koji je preporodio njihov tim dobiti "zeleno svjetlo" doktora za nastup u utakmicama prvog kola doigravanja protiv Golden State Warirorsa.

Mnoge je obradovao snimak u kojem je prikazan trening Jusufa Nurkića, koji se polagano vraća na teren, te svi s nestrpljenjem očekuju konačnu odluku.

"Sve zavisi od toga kako ću se ja osjećati. Doktor je rekao da sam jak i ako ne budem imao prevelike bolove od ove povrede, vratit ću se na teren. To nije upitno, ja ću uraditi svoj dio posla svaki dan i pokušati da se vratim na teren", kazao je Nurkić, prenosi Oregonlive.

No, činjenica da su visoki igrači podložniji povredama i da bi ovakva povreda mogla biti kobna za cijelu njegovu karijeru, ako se u potpunosti ne oporavi, još uvijek drži Nurkića van terena.

Njegovi saigrači se nadaju kako neće biti problema, a budući da je evidentan pad u njihovoj igri otkada je Nurkić, zbog frakture fibule, van terena, sve nade polažu u njegov povratak. Oni su, zahvaljujući pobjedi Oklahoma City Thundera nad Denver Nuggetsima stigli u doigravanje, a u posljednjoj utakmici regularne sezone igrači iz RipCityja su poraženi.

U Portlandu su ih uspjeli savladati New Orleans Pelicansi, ali uz činjenicu da je Terry Stotts odmarao većinu igrača iz prve postave poraz od 103:100 ne izgleda tako strašno.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije