Portland ozvaničio trade: Jusuf Nurkić je novi igrač Trail Blazersa

Radiosarajevo.ba
Portland ozvaničio trade: Jusuf Nurkić je novi igrač Trail Blazersa
Twitter / Screenshot
Nakon što je sinoć potvrđeno da bi bh. reprezentativac Jusuf Nurkić mogao biti tradeovan, te da se još samo čeka odluka NBA lige, večeras je na zvaničnom twitter profilu Portland Trail Blazersa potvrđeno kako je Nurkić njihov novi igrač.

Čelnici ovog NBA kluba putem svog Twitter profila na bosanskom jeziku poželjeli su ovom bh. košarkašu dobrodošlicu u takozvani RipCity, u koji Nurkić stiže iz Denvera, gdje će zamijeniti Masona Plumleeja, bivšeg saigrača Mirze Teletovića.

Cijela priča o tradeu počela je sinoć, kada su o tome više pisali američki mediji, a uskoro je trade potvrdio i sam Nurkić, svojom oproštajnom porukom na službenom Facebook profilu.

 Nakon što je Teletović na početku ove sezone pronašao novi, treći NBA klub u kojem je nastavio karijeru, čini se da će i Nurkić potražiti svoju sreću pod nekim drugim nebom, jer mu je te sreće ove sezone u Denveru itekako nedostajalo.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije