Pandža donio odluku: Ovih 12 košarkaša branit će boje BiH na prvenstvu u Turskoj

Fena
Pandža donio odluku: Ovih 12 košarkaša branit će boje BiH na prvenstvu u Turskoj
Bosanskohercegovačka U18 košarkaška reprezentacija danas bi trebala otputovati u Tursku, gdje će od 16. do 22. decembra nastupiti na Europskom juniorskom prvenstvu, koje se ove godine održava u gradu Samsunu.

Tim povodom oglasio se i Josip Pandža, selektor ove mlade bh. selekcije, koji je saopćio imena 12 igrača koji će nastupati u okviru ove reprezentacije na prvenstvu u Turskoj. Pandža, koji se nada da bi se mogao ponoviti uspjeh zlatne generacije mladih bh. košarkaša iz Litvanije, odlučio se da boje BiH na ovom prvenstvu brane:

Amar Gegić, Nikola Marić, Darko Talić, Mateo Zovko, Nemanja Nikolić, Boško Bojović,  Dino Kobić, Sandro Antunović, Džanan Musa, Sani Čampara, Njegoš Sikiraš i Emir Čerkezović.

U ovoj misiji Pandži će, na čelu stručnog štaba, pomagati još i Enes Numanović te Boris Jokanović, a kao fizioterapeut ekipe u Tursku će otputovati i Alen Tucaković.

Iako je bombaški napad u Istanbulu zamalo poremetio planove bh. košarkaša, naši reprezentativci će večeras otputovati na posljednje pripreme u Tursku, gdje će odraditi nekoliko treninga, nakon čega ih čeka i pripremna utakmica protiv domaćina Turske.

Vrlo brzo nakon toga očekuju ih i prve utakmice u grupnoj fazi, gdje će se BiH u okviru grupe C boriti još sa Litvanijom, Letonijom i Izraelom.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije