Nurkić sa 23 poena sjajan na početku sezone, Teletović solidan u debiju

Radiosarajevo.ba
Nurkić sa 23 poena sjajan na početku sezone, Teletović solidan u debiju
Nakon što je preksinoć i zvanično startala nova sezona najjače košarkaške lige na svijetu, sinoć su i bosanskohercegovački košarkaši upisali svoj debi ispod obruča NBA lige.

Igrači od kojih se mnogo očekuje veoma dobro su otvorili novu sezonu, pokazavši veliki potencijal koji mogu staviti na raspolaganje svojim ekipama i time doprinijeti dobrom ovosezonskom rezultatu.

Kapiten bh. košarkaške reprezentacije Mirza Teletović, osim debija sezone upisao je i prvi ligaški nastup u dresu svog novog tima Milwaukee Bucksa, te je zaista solidno odigrao na prvom susretu. U sinoćnjem porazu Bucksa, koje su Charlote Hornetsi savladali rezultatom 107:96, Teletović je za nešto više od 27 minuta provedenih na terenu uspio upisati 6 poena, uz 3 skoka, što je zaista solidan nastup, budući da se on još uvijek prilagođava novoj ekipi. Uz šut iz igre 3-12 možemo zaključiti da u prvom nastupu bh. kapiten ima solidnu statistiku.

Drugi bh. predstavnik u NBA ligi Jusuf Nurkić bio je zaista dominantan u pobjedi svojih Denver Nuggetsa nad New Orleans Pelicansima, koje su savladali rezultatom 107:102. Nurkić je u ovom susretu na terenu proveo 26 minuta, sa sjajnim uspjehom jer je postigao 23 poena uz šut iz igre 9-13. Na to je dodao i 9 skokova, 3 asistencije i 1 blokadu, sjajno otvorivši novu sezonu i najavivši da će ovo biti jedna od njegovih najboljih sezona u karijeri ako ne bude imao problema s povredama.

Na ovoj utakmici, ipak, zasjenio ga je Anthony Davis, igrač Pelicansa, koji je maestralno odigrao ovaj susret, postigavši čak 50 poena iz 34 pokušaja, uz 16 skokova, 4 blokade i 5 asistencija.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije