Nurkić napravio ono što su uspjeli samo Kareem Abdul-Jabbar i Charles Barkley

Radiosarajevo.ba
Nurkić napravio ono što su uspjeli samo Kareem Abdul-Jabbar i Charles Barkley
/ Twitter
Fantastično igra Jusuf Nurkić od dolaska u prijestolnicu savezne države Oregon na zapadu Sjedinjenih Američkih Država. Ne samo da je on napredovao, nego se potpuno preporodila i ekipa Portland Trail Blazersa.

Nurkićeve brojke su nevjerovatne. U Denveru je imao 18 minuta u prosjeku, dok u Portlandu igra skoro 30 minuta. Uz njega su napredovali i CJ McCollum i najbolji igrač Blazersa, Damian Lillard, a ekipa je na omjeru 7-3 u posljednjih deset utakmica.

Portland je sada mnogo bliži doigravanju nego Nuggetsi. Portland i Denver u preostalih osam utakmica borit će se za osmu poziciju i okršaj sa Golden State Warriorsima u prvom krugu play-offa Zapadne konferencije.

U Blazerse je Nurkić došao upravo iz Nuggetsa koje je sinoć demolirao s 33 postignuta poena i 16 skokova, čime je postao tek treći igrač u historiji NBA lige s 30 i više postignutih poena i najmanje 15 skokova u prvoj utakmici protiv bivšeg kluba.

Prije njega to je pošlo za rukom Kareemu Abdul-Jabbaru kada je prešao iz Bucksa u Lakerse 1975. godine i Charlesu Barkleyu kada je Philadelphiju zamijenio Phoenixom 1993. godine.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije