Nakon sjajne sezone: Kikanović napušta Berlin i pridružuje se Monacu

Radiosarajevo.ba
Nakon sjajne sezone: Kikanović napušta Berlin i pridružuje se Monacu
Jedan od ponajboljih košarkaša berlinske Albe, bh. reprezentativac Elmedin Kikanović, od naredne sezone zaigrat će u dresu AS Monaco Basketa, sa kojim je ovih dana postigao dogovor u vezi s angažmanom.

Iako je u Albi proveo posljednje dvije sezone sa vrhunskim učinkom, Kikanović će se nakon manje povrede pridružiti novom klubu, u kojem očekuju da iskusni bh. centar bude veliko pojačanje, prenosi Eurobasket.

Inače, Kikanović je tokom protekle sezone imao zaista impresivnu statistiku, sa prosječno 15.5 postignutih poena, 4.5 skokova i 1.5 asistencija, te je pomogao svom klubu da stignu do polufinala kupa Bundeslige. Također, nastupio je i u All-star utakmici BBL lige.

Igravši u Euroligi, Kikanović je prosječno postizao 19.6 poena, uz 3.8 skokova i jednu asistenciju, što ga je učinilo jednim od najpopularnijih europskih košarkaša u ovom prelaznom roku.

Pored reprezentativnog angažmana, gdje je uvijek bio na visini zadatka, Kikanović je tokom karijere nastupao za ruski Enisey, francuski Sluc Nancy, tuzlansku Slobodu, te srbijansku Crvenu Zvezdu.

"Košarkaš koji nije masivan, ali ima odlične vještine, dobru tjelesnu građu i vrlo lako može napredovati. Vrlo je aktivan unutar reketa, ali pokazuje i dobre igre kada je riječ o šutu s distance. Njegov košarkaški IQ je veći od prosleka i to će mu pomoći da se još više izgradi u igri pod obručima, no potebno mu je malo snage u njegovoj igri", stoji u opisu ovog sjajnog košarkaša.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije