Nakon šest godina: FIBA ukinula sankcije KK Bosni

Anadolija
Nakon šest godina: FIBA ukinula sankcije KK Bosni
/ Foto: KK Bosna
U maju 2011. godine krovna košarkaška organizacija FIBA izrekla je sankcije KK Bosni zbog slučaja Vučurović.

Nakon skoro šest godina, danas je na adresu "studenata" stigla zvanična potvrda da su sankcije ukinute, a slučaj Vučurović riješen.

"Veliki trud svih nas u klubu se napokon isplatio. Uspjeli smo riješiti jedan od mnogih problema vezanih za KK Bosnu i sada trebamo nastaviti dalje. Sve ovo ne bi bilo moguće bez podrške naših navijača koji su nam pokazali da se vrijedi boriti i koliko nam svima Bosna znači! Posebnu zahvalnost dugujemo premijeru Konakoviću i ministru Kuriću i našim partnerima koji su nam ukazali povjerenje i podržali nas kada je bilo najpotrebnije. Nadam se da će i drugi prepoznati naš rad i priključiti se ovom projektu kako bi svi zajedno vratili Bosnu u vrh bh i regionalne košarke", rekao je direktor kluba Damir Krupalija.

Almir Bradić, predsjednik UO, također se zahvalio svima te dodao da je klub napravio velike pomake.

"Klub je bio u drugoj ligi i pred gašenjem, a već ove sezone smo napravili velike pomake. Prvi smo na tabeli i radimo na ispunjavanju naših ciljeva. Publika se vraća u Skenderiju, a to je za nas najveća nagrada. Nadamo se da će Skenderija uvijek biti puna", rekao je Bradić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije