Magic Johnson se vratio u LA Lakerse

Anadolija
Magic Johnson se vratio u LA Lakerse
Košarkaški velikan Magic Johnson se vratio u Los Angelse Lakerse u ulozi savjetnika vlasnice kluba Jeanie Buss, javlja Anadolu Agency (AA).

Lakersi su ove sezone ponovo daleko od play-offa, nakon tri godine tokom kojih su bilježili najgore rezultate u istoriji kluba.

Johnson, koji je tri puta bio proglašen za najkorisnijeg igrača (MVP) NBA lige svih 13 godina igračke karijere proveo je u Lakersima s kojima je osvojio pet šampionskih naslova.

“Oduševljen sam što se vraćam u Lakerse. Učiniću sve što je u mojoj moći da pomognem da se vrate tamo gdje im je mjesto u elitu NBA lige“, kazao je Johnson.

On će pomagati Buss u “svim oblastima košarke i poslovanja“, saopšteno je iz LA Lakersa.

“Oduševljeni smo i čast nam je dovesti Magica i iskoristiti njegovo iskustvo i stručnost“, rekla je Buss.

Od prošle godine Johnson je bio počasni potpredsjednik Lakersa i posjedovao je vlasnički udio dok ga nije prodao 2010. godine.

Nekada sjajni košarkaš bio je član prvog “Dream Teama“ američke košarke, koji je osvojio zlatnu medalju na Olimpijskim igrama u Barceloni 1992. godine.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije