LeBron i Love sa 70 poena potopili Celticse: Nastavlja se dominacija Cavsa

Radiosarajevo.ba
LeBron i Love sa 70 poena potopili Celticse: Nastavlja se dominacija Cavsa
Prva utakmica finalne serije Istočne konferencije najjače košarkaške lige na svijetu ponudila je brojna uzbuđenja, a bolji rezultat iz ovog susreta uspjeli su izvući prošlogodišnji prvaci, ekipa Cleveland Cavaliersa.

Na krilima LeBrona Jamesa i Kevina Lovea, Cavsi su uspjeli doći do vrijedne prednosti na gostujućem terenu, savladavši Celticse rezultatom 117:104.

Već od samog početka susreta, gosti iz Ohioa pokazali su spremnost da slave na ovom susretu, te su uspjeli ostvariti dvocifrenu prednost nakon prvog perioda utakmice. Pitanje pobjednika praktično su riješili već u drugoj dionici, kada su svoju prednost poduplali, te su na poluvremenu uspjeli stići do 22 poena prednosti na Keltima.

U drugom dijelu utakmice gledali smo poprilično ravnopravnu igru obje ekipe, u trenucima kada su košarkaši iz Bostona grčevito pokušali doći do preokreta i iznenađenja večeri, no taj napor je bio uzaludan do kraja utakmice, jer su Cavsi pametno zadržali dvocifrenu prednost za miran završetak utakmice.

Najefikasniji u ovom susretu bio je svakako LeBron James, koji je postigao 38 poena, uz devet skokova i sedam asistencija, a sjajnu pomoć imao je u Kevinu Loveu koji je dodao 32 poena, 12 skokova.

S druge strane, kod Celticsa dobru rolu odigrali su Jae Crowder i Avery Bradley, koji su kombinirano postigli 38 poena, dok je ponajbolji igrač domaćih Isiah Thomas postigao double-dobule učinak, sa 17 poena i 10 asistencija.

Iako su mnogi predviđali mnogo uzbuđenja u ovogodišnjem finalu Istoka, čini se da ćemo gledati poprilično mirnu seriju, pred veliko finale.

Naredna utakmica u ovoj seriji igra se u noći između petka i subote, od 2.30 sati, a ponovo će prednost domaćeg terena imati Celticsi, koji će pokušati doći do izjednačenja prije putovanja u Cleveland.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije