Krupalija: Problem Vučurović više ne postoji

Radiosarajevo.ba
Krupalija: Problem Vučurović više ne postoji
Košarkaški klub Bosna organizirao je danas konferenciju za novinare na kojoj su govorili direktor kluba Damir Krupalija i trener Dušan Gvozdić.

Novinarima se prvo obratio direktor kluba Damir Krupalija, koji se između ostalog osvrnuo i na "slučaj Vučurović".

"Drugi dio sezone starta u subotu. Mogu slobodno reći da smo ispunili ciljeve iz prvog dijela i želimo nastaviti u tom ritmu do onoga što smo zacrtali. To je vraćanje publike u Skenderiju i dobri rezultati. Igrat ćemo dosta utakmica koje su rezultatski izuzetno zanimljive, kako bi ispunili cilj, a to je Liga 6 i ulazak u play off. Što se tiče ekipe, ekipa je već u trenažnom procesu nekih desetak dana. Zdravstveni bilten nije baš najbolji u ovom trenutku, zbog virusa i temperatura u gradu. Nadamo se da ćemo do subote biti u punom kapacitetu", rekao je Krupalija.

"Očekuje nas utakmica s Kaknjem. To je jedna ekipa koja ima kontinuitet i rezultatski i trenerski. Svaku utakmicu zdravstveni bilten nam je sličan onome u školama, jer nas je napao stomačni virus. Nadamo se da će nas to sve proći u ovih nekoliko dana. Pričali smo i o nekim stvarima koje su se dešavale u prvom dijelu, kada je Zrinjski imao taj problem pa je otkazao utakmicu. Ovo su stvarno uvjeti elementarne nepogode. Želja da se igra postoji i nadamo se najboljem. Prvi dio sezone smo odigrali kako smo odigrali, uz dva teška poraza koja su ostavila trag na nas. U pozitivnom smo ritmu, ono što smo zacrtali na početku ispunjavamo. Trebamo dati sve od sebe na utakmici i ništa nije problem. Do kraja imamo osam kola i svaka utakmica će nam biti specifična. Rezultat ćemo vidjeti kada se sve završi", rekao je trener Dušan Gvozdić.

"Imali smo najbolju namjeru da igramo u dvorani Mirza Delibašić, ali dobili smo informaciju iz Skenderije da se uvjeti za utakmicu jednostavno ne mogu osigurati s obzirom na velike minuse, tako da ćemo igrati u dvorani D1, koju je lakše zagrijati. Ova utakmica je u subotu od 18 sati", dodao je Krupalija, a trener Gvozdić se zahvalio publici i pozvao je da i dalje bodri Bosnu.

Damir Krupalija je nakon toga saopćio i stvari vezane za slučaj Vučurović.

"Sinoćnjim mailom smo završili ovaj slučaj. Dogovor smo postigli prije mjesec dana, a danas je sve završeno i ispoštovano. Dobili smo notarski ovjerenu izjavu da je Nikola odustao od tužbe pred FIBA-inim tribunalom i više nemamo taj problem. Nadamo se da će u narednih nekoliko dana sve suspenzije oko ovog slučaja biti skinute. Mi ipak imamo još mnogo problema, iako smo riješili ovaj akutni. Ovo je bio prioritet. Drugi slučajevi također postoje i radimo na njima. Sa svim ljudima kojima se duguje želimo razgovarati i želimo riješiti sve kako bi deblokirali klub, što je naš cilj, kako bi se klub mogao takmičiti pod izvornim imenom. Ovo je pozitivna stvar za nas. Nastavljamo dalju borbu za totalni oporavak kluba", rekao je Krupalija.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije