Košarkaška A reprezentacija Kosova večeras debituje protiv Slovenije

Anadolija
Košarkaška A reprezentacija Kosova večeras debituje protiv Slovenije
Košarkaška A reprezentacija Kosova večeras debituje na međunarodnoj sportskoj areni utakmicom protiv Slovenije, u Ljubljani, u kvalifikacijama za Euro 2017. Pored Kosova i Slovenije, u Grupi E igraju još Ukrajina i Bugarska.

Svetska košarkaška federacija (FIBA) primila je marta prošle godine Kosovo u punopravno članstvo, kao svoju 215. članicu.

Posle meča sa Slovenijom, kosovska reprezentacija će ugostiti Ukrajinu u subotu, 3. septembra, u Mitrovici.

Košarkaški savez Kosova (KSK) saopštio je da su urađene sve pripreme kako bi se kosovska košarka predstavila na što bolji način. Pripreme su počele 7. jula pod vođstvom selektora Arbena Krasniqia, a odigrano je i devet prijateljskih utakmica.

Predsednik Košarkaškog saveza Kosova Erolld Belegu je poručio da je danas poseban dan za košarku, ali i za kosovski sport uopšte.

“Danas, kosovska reperzentacija u košarci počinje novu epohu prvom zvaničnom utakmicom u jednom zvaničnom takmičenju FIBA-e od prijema KSK u punopravno članstvo”, napisao je Belegu na internet stranici KSK-a.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije