Košarkaši Zrinjskog oslabljeni protiv Igokee

Anadolija
Košarkaši Zrinjskog oslabljeni protiv Igokee
Košarkaški Zrinjskog iz Mostara u sutrašnjoj utakmici polufinala Kupa Bosne i Hercegovine igrat će protiv Igokee, osvajača duple krune iz prošle sezone. Kako ističu, na finalni turnir u Sarajevo ne dolaze sa unaprijed istaknutom ”bijelom zastavom”.

”Drago mi je da smo izborili završnicu Kupa BiH te da smo za protivnika u polufinalu dobili momčad Igokee koju svi znamo. Momčad koja dolazi iz ABA lige te koja je u ovom susretu veliki favorit. Mi ćemo pokušati pružiti što jači otpor renomiranom protivniku. Pokušat ćemo sarajevskoj publici predstaviti HKK Zrinjski i grad Mostar u što boljem svjetlu”, istakao je Hrvoje Vlašić, trener HKK Zrinjski.

Zrinjski u susret sa Igokeom ulazi oslabljen.

”Zdravstveni bilten nije baš zadovoljavajući. Imamo izostanak Ljube Šamadana, te Marina Gilje koji su ozlijeđeni. Igrači koji su na raspolaganju su spremni za utakmicu i dat će svoj maksimum”, rekao je Vlašić, javlja Anadolu Agency (AA).

Draško Knežević najbolji strijelac Zrinjskog odlično poznaje ekipu Igokee u kojoj je proveo dvije sezone i osvojio dvije titule šampiona BiH.

”Iskreno prije samog ždrijebanja, svi smo očekivali da će nam protivnik biti realno najkvalitetnija ekipa trenutno u našoj ligi a to je Igokea. Sa njima sam osvojio dva puta ligu BIH, ali nisam imao previše udjela u tim titulama”, kazao je Knežević.

Iako je Igokea favorit, uz maksimalno zalaganje Zrinjski se nada pobjedi.

”Što se tiče naših šansi u utakmici sa Igokeom, one naravno postoje ali su realno male. Moramo biti svi na visini zadatka i više od toga ako želimo parirati Igokei. Što se mene osobno tiče protiv njih uvijek imam dodatni motiv i u svoje ime mogu da kažem da ću dati 100 posto mogućnosti. Opet kažem moramo biti svi na visini zadatka i dati sve od sebe ako želimo da se nadamo pobjedi. Mogu obećati da se nećemo predati i da ne idemo u Sarajevo samo da odigramo utakmicu”, naglasio je Knežević.

Utakmica između Zrinjskog i Igokee igra se u subotu, 17. februara, od 20 sati u KSC Skenderija. Istog dana od 17 sati u prvom polufinalnom meču snage će odmjeriti domaćin Bosna iz Sarajeva i Mladost.

Finale je u nedjelju, 18. februara, od 17 sati.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije