Kadeti BiH ostali bez polufinala nakon poraza u duelu s Hrvatskom

Radiosarajevo.ba
Kadeti BiH ostali bez polufinala nakon poraza u duelu s Hrvatskom
Kadetska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine nije se uspjela plasirati u polufinale Europskog olimpijskog festivala mladih, nakon što je u meču trećeg kola poražena od reprezentacije Hrvatske.

Iako su se nadali da će na EYOF-u u Mađarskoj, nakon poraza i pobjede u prva dva kola, stići do trijumfa vrijednog polufinala, izabranici Dejana Bodiroge nisu uspjeli u tom naumu.

Hrvatska je uspjela slaviti rezultatom 62:72, što uz poraz bh. košarkaša protiv Finske i pobjedu nad Italijom nije bilo dovoljno za naredni krug takmičenja.

"Pokazali smo da možemo da igramo sa svima. Ono što nam nedostaje to je uigranost koju stičemo polako. Raduje me što nedostatke nadoknađujemo borbenošću, a turnir se nastavlja i nadamo se što boljem plasmanu", kazao je za Radiosarajevo.ba selektor bh. kadeta Dejan Bodiroga.

Do kraja prvenstva bh. kadeti će odigrati i utakmice za razigravanje, te će se tako sastati sa selekcijom Estonije u petak.

Nakon povratka iz Mađarske bh. tim će nastaviti pripreme za Europsko prvenstvo B divizije, koje se u augustu održava u Bugarskoj.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije