Juniori optimistični nakon pobjede nad Finskom: Izborit ćemo SP

Radiosarajevo.ba
Juniori optimistični nakon pobjede nad Finskom: Izborit ćemo SP
Juniorska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine je u turskom Samsunu odmjerila snage s reprezentacijom Finske na Evropskom prvenstvu.

Naši juniori upisali su trijumf (95:72) i sutra će za peto mjesto i plasman na Svjetsko prvenstvo igrati protiv reprezentacije Španije.

"Krenuli smo jako u utakmicu i to nam je donijelo rezultat. Nismo potcijenili protivnika i znamo da je Finska jedan od nezgodnih protivnika. Držali smo se sve vrijeme zajedno i igrali smo najjače što možemo. Pobijedili smo zasluženo", rekao je Sani Čampara nakon utakmice, te nastavio govoriti o očekivanjima i spremnosti za sutrašnju utakmicu protiv Španije.

"Naravno da smo spremni. Igramo protiv Španije koja je jedna od najjačih reprezentacija ne samo u košarci, nego u svakom sportu. Mislim da nas čeka težak meč i da smo spremni. Znamo igrati košarku, imamo kvalitetnu ekipu i mislim da ćemo obezbijediti to Svjetsko prvenstvo", prokomentirao je Čampara.

"Mislim da smo se uspjeli dignuti iz jučerašnjeg poraza i smirene glave odigrati današnju utakmicu. Mislim da smo dobro odradili posao, ispunili sve zadatke i sad se spremamo za sutrašnji meč da ostvarimo taj cilj protiv Španije - plasman na Svjetsko prvenstvo", rekao je potkapiten juniorske košarkaške reprezentacije BiH Darko Talić.

"Imamo kvalitetnu ekipu i dobre pojedince. Gledali smo njihove akcije i mislim da ćemo se dobro spremiti da odradimo to na najbolji mogući način", prokomentirao je Talić očekivanja od utakmice sa Španijom dodavši da je svima cilj izboriti plasman na Svjetsko prvenstvo i da to mogu postići.

"U početku je utakmica bila veoma jaka, ali smo na kraju uhvatili naš ritam i prelomili utakmicu pa došli do malo veće razlike. Finska je uvijek bila neugodna ekipa za nas i večeras smo ispoštovali naš plan i odradili posao na veoma dobar način", rekao je Sandro Antunović nakon utakmice te dodao da je Španija uvijek jaka, da imaju dosta jakih pojedinaca na koje će morati pripaziti.

 

 

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije