Istanbul je već spreman za Eurobasket

Radiosarajevo.ba
Istanbul je već spreman za Eurobasket
Evropsko prvenstvo u košarci 2017. (FIBA EuroBasket 2017) je 40. po redu evropsko košarkaško prvenstvo za muškarce koje će se održati od 31. augusta/kolovoza do 17. septembra/rujna 2017. godine u Finskoj, Izraelu, Rumuniji i Turskoj.

Istanbul će biti domaćin odigravanja utakmica Grupe D u kojoj su, pored domaćina Turske, još i reprezentacije Velike Britanije, Rusije, Srbije, Latvije i Belgije. Grupna faza utakmica između reprezentacija iz Grupe D, u kojoj je i turski nacionalni tim, održat će se od 1. do 7. septembra/rujna 2017. godine u Fenerbahçe Areni u istanbulskoj općini Ataşehir.

Reprezentacije koje učestvuju na FIBA EuroBasket 2017 podijeljene su u četiri grupe sa po šest ekipa. Najbolje četiri ekipe iz svake grupe ući će u finalnu fazu koja će se održati od 9. do 17. septembra/rujna u 2017. godine u dvorani Sinan Erdem Dome-u u Ataköju. FIBA EuroBasket 2017 završit će s finalnom utakmicom 17. septembra/rujna 2017. godine.

Najbolje 24 ekipe Evrope takmičit će se na FIBA EuroBasket 2017, a na ceremoniji izvlačenja novembru prošle godine ždrijebom su izvučene slijedeće grupe:

Grupa A: (Helsinki - Finska) Poljska, Grčka, Francuska, Finska, Island, Slovenija
Grupa B: (Tel Aviv – Izrael ) Ukrajina, Izrael, Litva, Gruzija, Italija, Njemačka
Grupa C:(Cluj-Napoca - Francuska) Hrvatska, CZE, Španjolska, Crna Gora, Rumunjska, Mađarska
Grupa D: (Istanbul – Turska ) Velika Britanija, Rusija, Srbija, Latvija, Turska, Belgija

Nakon FIBA EuroBasketa 2017, evropska prvenstva će se održavati svake četiri godine, kao i svjetska prvenstva u košarci.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije