Igokea pobijedila Zrinjski: Bosna u finalu dočekuje košarkaše iz Aleksandrovca

Radiosarajevo.ba
Igokea pobijedila Zrinjski: Bosna u finalu dočekuje košarkaše iz Aleksandrovca
U drugom susretu polufinala Kupa Bosne i Hercegovine u Maloj dvorani KSC Skenderija košarkaši Igokee slavili su protiv Zrinjskog i izborili finale sa sarajevskom Bosnom.

Zrinjski je pružio svoj maksimalan otpor i izgledao je barem tokom prve četvrtine dobro. Mostarski tim je ovaj dio utakmice dobio rezultatom 21-16, tako da se nije činilo da će Igokea do kraja slaviti uvjerljivu pobjedu.

Stvari su već u drugoj četvrtini počele dolaziti na svoje, jer je Igokea ubacila u brzinu više, a njen tempo Zrinjski nije mogao ispratiti. Već do poluvremena, Igokea je preokrenula rezultat i stigla do sigurnog vodstva rezultatom 50-37.

I kroz treću četvrtinu, Aleksandrovčani su nastavili sa povećavanjem svog vodstva, a bilo je već tada jasno da im Zrinjski neće napraviti nikakve probleme u borbi za plasman u finale. Na početku posljednje četvrtine, Igokea je imala vodstvom rezultatom 74-54.

Do kraja meča, prednost Aleksandrovčana je nastavila da raste, a meč je na kraju okončan rezultatom 95:66.

Najefikasniji u redovima pobjednika bio je Slovenac Blaž Mahkovic sa 24 poena, 9 skokova i 3 asistencije. Kod Zrinjskog, najbolji je bio Draško Knežević sa 15 poena, jednim skokom i 4 asistencije.

Po završetku utakmice za medije su govorili Vuk Radivojević, predstavnik igrača Igokee, te Dragan Bajić, trener tima iz Aleksandrovca, koji su istakli da je u njihovoj igri i pored uspjeha bilo dosta grešaka. Njih dvojica su istakli da će to morati popraviti do sutra, kada ih očekuje jako teška utakmica protiv domaćina.

Pored njih, govorili su trener Zrinjskog Hrvoje Vlašić, kao i igrač mostarskog tima Vedran Princ. Oni su kazali kako su zadovoljni učešćem u završnici Kupa BiH, kao i dobrom partijom koju su pružili protiv velikog favorita.

Cijelu tu press konferencija mogli ste pratiti na facebook stranici Radio Sarajevo Sport, a za sve vas koji ste to propustili obraćanje za medije možete pogledati u nastavku.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije