Fenerbahče nadoknadio -16, Bogdanović srušio Zelene u Atini

Radiosarajevo.ba
Fenerbahče nadoknadio -16, Bogdanović srušio Zelene u Atini
Odigrane su prve utakmice u dva polufinalna okršaja četvrtfinala košarkaške Eurolige. U seriji koja se igra na tri pobjede do vodstva od 1:0 stigli su prošlogodišnji finalisti CSKA Moskva i Fenerbahče.

CSKA Moskva - Fenerbahče 98:90

Moskovljani su na svom parketu dočekali Baskoniju i slavili rezultatom 98:90. CSKA je do dvocifrene prednosti došao u trećoj četvrtini, ali je Baskonia ipak uspjela zadržati priključak. Shane Larkin je postigao 15 od svojih 17 poena u posljednjoj četvrtini i gosti su u završnici imali prednost 90:88.

CSKA ipak dolazi do preokreta nakon trojke Miloša Teodosića, koja je odvela ekipu do serije 10:0 i pobjede u prvoj utakmici doigravanja.

Moskovljane su do pobjede vodili Miloš Teodosić sa 22 postignuta poena i pet asistencija, Nando De Colo sa 17 poena i Cory Higgins sa 12 postignutih poena. Pored Larkina (17) u ekipi iz Vitorije bila su još četiri dvocifrena igrača. Beaubois je postigao 13 poena, dokje Voigtmann postigao 12, uz osam skokova.

Panathinaikos - Fenerbahče 58:71

Željko Obradović je konačno uspio slaviti s Fenerbahčeom protiv kluba u kojem je ostavio najveći trag na gostujućem terenu. Nakon četiri poraza u svojoj petoj utakmici u OAKA-i, Obradović je slavio rezultatom 71:58 i njegov Fenerbahče je poveo u seriji s 1:0.

Niko to nije mogao ni pomisliti nakon prvog poluvremena kada su Zeleni vodili sa 42:28. Početkom treće četvrtine imali su i 16 poena "viška", a onda je Fenerbahče na krilima Bogdanovića došao do preokreta. Već krajem treće četvrtine bili su u egalu, a serija je nastavljena i u posljednjih 10 minuta.

Bogdanović je susret završio sa 23 postignuta poena uz šut za tri poena 5-6. Dodao je tome i pet skokova, četiri asitencije, a ostvario je i rekord karijere sa tri blokade. Nikola Kalinić je dodao 16 poena, dok je Bobby Dixon ubacio 13. Kod domaćina K. C. Rivers je postigao 13 od svojih 16 poena u prvom poluvremenu, dok je Mike James postigao 14 poena.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije