Đorđević: Uradit ćemo sve da se domognemo jedne od medalja

Anadolija
Đorđević: Uradit ćemo sve da se domognemo jedne od medalja
Foto: EPA / Aleksandar Đorđević
Selektor muške košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević tokom obraćanja na aerodromu Nikola Tesla u Beogradu, pred odlazak na Olimpijske igre u Rio de Janeiro, rekao je da će ekipa uraditi sve ”kako bi se domogla jedne od medalja“.

”Ljudi iz Olimpijskog komiteta Srbije su nas pripremili kako da se ponašamo u Brazilu, a ja se nadam da imamo prava uputstva za našu igru. Lijepo ćemo se ponašati na Olimpijskim igrama i na pravi način predstavljati našu zemlju. Veliki je ponos što smo u Riju. Imamo velike ambicije i pobit ćemo se za medalju", kazao je Đorđević, javlja Anadolu Agency

Prije Olimpijskih igara, košarkaše Srbije očekuje još jedan pripremni, prijateljski turnir u Argentini, gdje su danas i otputovali, a na kojem će učestvovati zajedno s domaćom selekcijom, Hrvatskom i Francuskom.

Kapiten reprezentacije Miloš Teodosić naveo je da će tim Srbije na pravi način reprezentirati svoju zemlju na Olimpijskim igrama i dodao da mu je drago što kreću za Argentinu, na posljednji turnir pred Rio.

”Željni smo utakmica i želimo predstaviti Srbiju u najboljem svjetlu. Ono što mogu da obećam je da ćemo se boriti i igrati najbolju košarku. Da li će to biti dovoljno za medalju? Vidjet ćemo... Srećno čitavom timu i vidimo se u Riju”, kazao je Teodosić.

Košarkaš Stefan Marković istaknuo je da je samo učešće na Olimpijskim igrama san generacije i dodao da će u Riu ”ići stepenik po stepenik, utakmicu, po utakmicu“.

”Veliko hvala momcima i svima koji su odlučili da ovog leta ne uživaju, nego dođu da igraju za reprezentaciju. Žao nam je što Bjelica (Nemanja Bjelica, koji je zbog povrede morao da odustane od Olimpijade, op.a) nije s nama. Hvala svima još jednom. Znamo šta Srbija očekuje od Vas. Želim da na pravi način predstavljate Srbiju i vidimo se u Riju i nadam se posle na balkonu", rekao je predsjednik Košarkaškog saveza Dragan Đilas.

U ime Olimpijskog komiteta Srbije košarkaše koji će Srbiju predstavljati u Riju, Stefana Jovića, Marka Simonovića, Bogdana Bogdanovića, Nikolu Kalinić, Milana Mačvana, Stefana Markovića, Nemanju Nedovića, Miroslava Raduljicu, Miloša Teodosića, Nikolu Jokića, Vladimira Štimca i Stefana Bircevića, ispratio je generalni sekretar Đorđe Višacki.

Na Olimpijskim igrama, Srbija će igrati u grupi A s Francuskom, Sjedinjenim Američkim Državama, Venecuelom, Kinom i Australijom.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije