U poruci novom selektoru košarkaške reprezentacije: Dodikov sin izvrijeđao BiH

Radiosarajevo.ba
U poruci novom selektoru košarkaške reprezentacije: Dodikov sin izvrijeđao BiH
Brojne reakcije izazvalo je nedavno pismo Duška Vujoševića, novog selektora košarkaške reprezentacije BiH, koje je uputio bh. javnosti, a jedna od njih stigla je i od Igora Dodika, sina predsjednika bh. entiteta Republika Srpska.

Naime, Dodik koji obnaša funkciju generalnog menadžera KK Igokea, poslao je poruku Vujoševiću putem Twittera, pokazavši na svojevrstan način svoje nezadovoljstvo time što je Vujošević kazao da je BiH poseban dio njegovog života i da je radostan što je postao selektor košarkaške reprezentacije naše države.

"Vujoševiću, hvala ti na emotivnom pismu, i uživaj u Sarajevu, okrnjenom srcu državne zajednice 'bih'", poručio je Dodik na svom Twitter profilu.

Pritom je, vrlo indikativno, BiH nazvao državnom zajednicom, stavivši ime naše domovine pod navodnike, kao da je riječ o nekoj nepostojećoj tvorevini.

Ovakav Dodikov istup osudili su brojni korisnici društvenih mreža, kroz svoje komentare, kazavši kako to nije prava reakcija ne medijski istup velikog košarkaškog stručnjaka iz Crne Gore.

igor_dodik_vujosevic_twitter_komentar.jpg - Dodikov sin uputio pogrdnu poruku Vujoševiću: Uživaj u Sarajevu, okrnjenom srcu

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije