Gvozdić: I pored problema Bosna stiže do sjajnih rezultata, čestitam igračima

Radiosarajevo.ba
Gvozdić: I pored problema Bosna stiže do sjajnih rezultata, čestitam igračima
Sjajnu utakmicu u okviru polufinala Kupa Bosne i Hercegovine odigrali su večeras košarkaši sarajevske Bosne, koji su zahvaljujući dobroj igri pred domaćom publikom porazili Mladost iz Mrkonjić Grada i stigli do finala Kupa.

Utakmica koja se igrala u Maloj dvorani KSC Skenderija ponudila je mnoštvo dobrih poteza i odlične košarke, a da atmosfera bude magična kao u zlatna vremena sarajevske košarke pobrinula se publika koja je u velikom broju stigla u dvoranu.

Bosna je tokom cijele utakmice uspjela da odolijeva svom izuzetno opasnom protivniku, koji se nije predavao, te su sa visokih 100:73 domaći košarkaši zabilježili veliko slavlje.

"Prije svega želim se zahvaliti divnoj publici koja je došla u velikom broju da nas podrži, kao i našoj upravi koja je obezbijedila uslove da se turnir odigra pred našom publikom. Već od starta pokazali smo želju da stižemo do pobjeda, a tako je bilo i večeras protiv Mladosti u izuzetno teškoj utakmici, u kojoj smo uspjeli stići do pobjede", istakao je Miljan Šarić, jedan od igrača domaćeg tima na press konferenciji održanoj poslije utakmice.

I zaista težak zadatak zadali su Bosninim igračima košarakaši iz Mrkonjić Grada, koji su uspijevali da u pojedinim trenucima ozbiljno ugroze dobar rezultat domaćih.

"Ja bih čestitao ekipi Bosne na zasluženom ulasku u finale. Moja ekipa je počela utakmicu mlako i imali smo probleme zbog toga. Posebno znajući da Ikonić pruža dobre partije spremili smo se za otpor, ali nismo uspjeli da izdržimo. Iako smo imali prilike da zadržimo priključak i stignemo do prednosti, Bosna je dobrom igrom uspjela doći do pobjede", kazao je Goran Sladojević, trener gostujuće ekipe.

Najzad, medijima se obratio i trener sarajevske Bosne Dušan Gvozdić, koji je istakao kako nije pretjerano oduševljen igrom svojih izabranika, ali i kako je svjestan problema sa kojima se suočavaju.

"Ja bih prije svega čestitao ekipi Mladosti što se kvalifikovala na ovaj završni turnir. Mi smo danas odigrali jednu toplo-hladno utakmicu, te smo u pojedinim trenucima preopušteno odigrali, kada smo trebali povećati prednost. Zamjeram mojim igračima što smo ušli u neku preveliku nervozu. Ipak, čestitam i njima, ali i upravi i svom stručnom štabu što smo i pored svih problema stigli do pobjede, ali i do dobrih rezultata tokom ove sezone", zaključio je Gvozdić.

Podsjetit ćemo još jednom, Bosnu je do pobjede predvodio Goran Ikonić, koji je u maestralnoj partiji ubacio 28 poena, uz dva skoka i dvije asistencije. Pridružili su mu se i Dragičević i Delalić sa dvocifrenim učinkom, a odličnu partiju pružio je i Vasiljević.

Bosna će sutra snage odmjeriti sa boljim iz duela između Igokee i Zrinjskog, koji je na rasporedu večeras u 20 sati.

Cijelu press konferenciju imali ste priliku pratiti na facebook stranici Radio Sarajevo Sport, a ukoliko ste je propustili možete je ponovo pogledati u narednom videu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije