Čarobnjaci i Ratnici došli do 2:0, Westbrook brojao do 51

Radiosarajevo.ba
Čarobnjaci i Ratnici došli do 2:0, Westbrook brojao do 51
Tri utakmice NBA doigravanja odigrane su u noći srijede na četvrtak. Do vodstva od 2:0 u seriji stigli su košarkaši Washingtona, Hustona i Golden Statea.

Košarkaši Golden State Warriorsa došli su i do drugog trijumfa protiv Portland Trail Blazersa. Od samog početka utakmice imali su prednost i na kraju su slavili su ubjedljivih 110:81. Kod domaćih je čak pet košarkaša imalo dvocifreni učinak, a Steph Curry je susret završio sa 19 poena, šest asistencija i šest skokova. Kod Portlanda Harkless je postigao 15 poena i dodao osam skokova. Za Blazerse ni večeras nije igrao Jusuf Nurkić koji se oporavlja od povrede, a Kerr je odlučio odmoriti Kevina Duranta.

U najboljoj utakmici večeri Houston Rocketsi su savladali Oklahoma City Thundeer 115:111. Pobjednik je odlučen u posljednjoj četvrtini, a gostima nije pomogao ni fantastični Westbrook. Bek Oklahome postigao je 51 poen, uz 13 asistencija i deset skokova. Postao je tako prvi košarkaš koji je došao do triple - double učinka sa 50 ili više postignutih poena u doigravanju. Rocketse je predvodio Harden sa 35 postignutih poena i osam asistencija.

Washington Wizardsi su slavili protiv Atlanta Hawksa rezultatom 109:101 i poveli s 2:0 u seriji. Domaće je do novog trijumfa vodio dvojac John Wall i Bradley Beal. Wall je postigao 32 poena i podijelio devet asistencija, dok je Beal skupio 31 poen. U redovima Hawksa najbolji je bio Milsap sa 27 postignutih poena i deset skokova.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije