Boston Celticsi se plasirali u finale Istočne konferencije

Radiosarajevo.ba
Boston Celticsi se plasirali u finale Istočne konferencije
EPA / Isaiah Thomas
Celticsi su ugostili ekipu Washington Wizardsa u okviru sedme utakmice druge serije doigravanja. Domaći su slavili rezultatom 115:105 i plasirali se u finale konferencije, gdje ih očekuju Cleveland Cavaliersi.

U TD Gardenu se očekivala itekako zanimljiva utakmica i tako je i bilo u prvom poluvremenu. Domaći su imali blagu prednost nakon prve četvrtine, no na poluvremenu su vodili gosti rezultatom 55:53, a predvodili su ih John Wall i Bradley Beal.

Ipak, u drugom poluvremenu je razočarao upravo Wall, koji je uspio pogoditi samo dva šuta, što je goste na kraju možda i koštalo plasmana u finale.

Domaći su odigrali sjajnu treću četvrtinu i na kraju su slavili rezultatom 115:105, čime su sebi osigurali dvoboj s Clevelandom u finalu Istoka.

Celticse su predvodili Thomas s 29 poena i 12 asistencija te Kelly Olynyk s 26 poena. Zanimljivo je da je Olynyk igrač "s klupe" te je upravo on bio prevaga u ovom meču. Kod gostiju je briljirao Beal, koji je postigao 38 poena.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije