Na krilima maestralnog Ikonića: Sarajevska Bosna stigla do finala Kupa

Radiosarajevo.ba
Na krilima maestralnog Ikonića: Sarajevska Bosna stigla do finala Kupa
Prvu utakmicu polufinala Kupa Bosne i Hercegovine danas su u Maloj dvorani KSC Skenderija odigrali Košarkaški klub Bosna Royal i Košarkaški klub Mladost Mrkonjić Grad.

Iako se večerašnji, dugo očekivani polufinalni duel Kupa BiH u košarci između Bosne i Mladosti igrao u maloj dvorani u Skenderiji, to nije spriječilo sarajevsku publiku željnu Bosninih pobjeda da napravi sjajnu atmosferu.

Baš kako su danima prije utakmice prvotimci Bosne i 'molili', publika se odazvala njihovom pozivu i napravila sjajnu atmosferu, te je u svakom momentu bila šesti igrač svog tima.

U takvoj atmosferi Bosna jednostavno nije mogla izgubiti, a bolju igru od svojih protivnika pokazala je već u prvoj četvrtini, koju je dobila sjajnih rezultatom 32-16.

I pored toga, Mladost se nije predavala i ozbiljno je prijetila da se tokom druge četvrtine vrati u meč, te se u nekoliko navrata bila ozbiljno približila Bosni. Tako je tek nešto više od dvije minute prije poluvremena rezultat bio samo 38-35 za Bosnu. Ipak, u tim momentima publika pokazuje svoju odanost Bosni i praktično podiže ekipu na psihološkom nivou, a Bosna joj to vraća sjajnom serijom i na poluvrijeme odlazi sa velikom prednošću. Sastav Dušana Gvozdića na poluvremenu je vodio rezultatom 54-37.

Treća četvrtina nakon ovakvog rezultata očekivano nije nosila toliko uzbuđenja, a Bosna je i kroz ovaj dio susreta nastavila sa svojom boljom igrom. Ovaj period utakmice okončan je vodstvom Bosne rezultatom 79-60, pa je bilo jasno da će se gosti do kraja susreta teško vratiti u igru za prolazak u finale.

Tako je i bilo sve do kraja susreta, te je Bosna stigla do visoke pobjede rezultatom 100:73, čime je i definitivno pokazana velika odlučnost košarkaša sarajevskog tima da ponovo dominiraju košarkaškim terenima u cijeloj državi.

Maestralnu partiju u redovima Bosne pružio je Goran Ikonić, koji je ubacio 28 poena, uz po 2 skoka i asistencije. Strahinja Dragičević je ubacio 16 poena, uz 5 skokova i 2 asistencije, dok je Haris Delalić također ubacio 16 poena, uz 2 skoka i asistenciju. Vrijedi istaći i 9 asistencija koje je zabilježio Saša Vasiljević.

Kod gostiju, Lazar Marković je zabilježio 18 poena uz 1 skok.

Bosna će sutra snage odmjeriti sa boljim iz duela između Igokee i Zrinjskog, koji je na rasporedu večeras u 20 sati.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije