Igokea "pala" u dvorani Mirza Delibašić: Bosna izjednačila rezultat u seriji

Radiosarajevo.ba
Igokea "pala" u dvorani Mirza Delibašić: Bosna izjednačila rezultat u seriji
Košarkaški klub Bosna Royal dočekao je večeras u drugoj utakmici finala doigravanja Košarkaškog prvenstva Bosne i Hercegovine Igokeu iz Aleksandrovca. Slavila je Bosna rezultatom 76:71.

Bosna je bolje otvorila utakmicu od Igokee, a Studenti su nakon prvih 10 minuta igre u dvorani Mirza Delibašić imali četiri poena prednosti (18:14). Ista slika i u drugoj četvrtini. Bosna je nešto bolji protivnik i ovaj period igre izabranici Dušana Gvozdića riješili su u svoju korist rezultatom 22:19. Bosna je nakon 20 minuta igre imala prednost rezultatom 40:33.

Studenti su sredinom treće četvrtine imali deset poena prednosti, ali se Igokea vratila i došla na minus tri. Bosna je zahvaljujući Čampari u posljednjih deset minuta ušla sa šest poena prednosti. Centar Bosne pogodio je trojku sa zvukom sirene, pa su Studenti u posljednju četvrtinu ušli s vodstvom 59:53.

Bosna je na otvaranju posljednje četvrtine držala prednost, ali se Igokea rezultatski potpuno vratila, pa se u posljednjih pet minuta ušlo s neriješenim rezultatom. Tri minute prije kraja Bosna je vratila šest poena prednosti (72:66). Zadržala je Bosna prednost do kraja i slavila rezultatom 76:71.

Najefikasniji u redovima Bosne bio je Jošilo sa 17 postignutih poena, dok je 12 postigao Vasiljević. U ekipi iz Aleksandrovca Radivojević je postigao 14 poena, dok je 13 dodao Robinson.

Rezultat u seriji sada je 1:1, a serija se igra na tri pobjede. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije