Peta titula: Igokea protiv Bosne stigla do naslova prvaka Kupa BiH

Radiosarajevo.ba
Peta titula: Igokea protiv Bosne stigla do naslova prvaka Kupa BiH
Finalnu utakmicu košarkaškog Kupa Bosne i Hercegovine večeras su u Maloj dvorani KSC Skenderija odigrali Košarkaški klub Bosna i Košarkaški klub Igokea.

Bosna je dočekala Igokeu u svečanoj atmosferi, a bilo je od početka vidljivo da sarajevski tim neće imati razloga za nezadovoljstvo, ma kako da se utakmica završi.

Igokea nije bila pod dojmom jako zanimljivog otvorenja utakmice, već je od početka počela da se bori za ono po što je i došla - trofej Kupa BiH. Bosna nije nužno igrala loše, ali promašila je previše šuteva za tri poena i slobodnih bacanja, pa nije iznenađenje da je Igokea nakon prve četvrtine vodila rezultatom 30-17.

Bosna se definitivno oporavila od samog početka druge četvrtine, kada je susret lagano počela vraćati u egal. Međutim, nije domaći tim nikako imao dovoljno raspoloženih igrača u ofanzivi, a nedostatak kreacije su pokušali nadoknaditi brzopletošću, no to je samo rezultiralo velikim brojem promašaja. Bosna je igrala fanatičnu odbranu i 'ginulo' se za svaku loptu, pa je do poluvremena prednost Igokee smanjena na itekako podnošljivih 40-34.

I pored toga, sve se za Bosnu rasplinulo za kratko vrijeme u trećoj četvrtini. Već u prvih nekoliko minuta ovog perioda igre, Igokea je opet vratila dvocifrenu prednost, a onda je postalo i evidentno da je zapravo igrački kvalitet na strani Igokee i da Bosna neće lako uspjeti da se vrati u meč. Već na otvorenju posljednjeg perioda igre, gosti su imali vodstvo rezultatom 65-46.

Tako je i bilo do kraja susreta, u kojem su košarkaši iz Aleksandrovca uspjeli stići do pete titule u košarkaškom Kupu Bosne i Hercegovine, a krajnji rezultat glasio je 67:79 u korist Igokee, koja je nakon susreta počela veliko slavlje.

Ipak, i pored neuspjeha u finalu, košarkaši Bosne i domaća publika ne mogu biti nikako nezadovoljni, jer su svi zajedno pokazali veliku želju da sarajevsku košarku ponovo vrate u vrh BiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije