Švedska i drugi put slavila protiv Bosne i Hercegovine

Radiosarajevo.ba
Švedska i drugi put slavila protiv Bosne i Hercegovine
Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras je u Zenici u četvrtom kolu pretkvalifikacija za Svjetsko prvenstvo koje se igra 2019. godine u Kini, dočekala reprezentaciju Švedske. Slavila je Švedska rezultatom 88:72.

Naša reprezentacija bolje je otvorila utakmicu od Švedske, a nakon pet minuta igre u Zenici izabranici Duška Vujoševića imali su pet poena prednosti (14:9). U nastavku prve četvrtine Šveđani su zaigrali nešto bolje, a na isteku prvih deset minuta Pahlmblad je pogodio trojku i izjednačio rezultat (23:23). 

Švedska serijom 5:0 otvara drugu četvrtinu i dolazi do vodstva rezultatom 28:23. Uzvratili su Adin Vrabac i Obrad Tomić pa smo se vratili u rezultatski egal. Šveđani su u završnici prvog poluvremena opet uspjeli napraviti razliku i na odmor su otišli s velikih plus osam (44:36).

Šveđani su na samom otvaranju drugog poluvremena došli do dvocifrene prednosti (49:39). Nakon pet minuta igre u trećoj četvrtini Šveđani su i dalje imali prednost (51:44), a gosti u finišu treće četvrtine dolaze i do velikih plus 12 (60:48).

Švedska je nakon nešto više od dvije minute igre u posljednjoj četvrtini došla do plus 14 (70:56). Do kraja susreta izabranici Duška Vujoševića nisu se uspjeli vratiti, pa su gosti slavili rezultatom 88:72. 

Najefikasniji u našim redovima bio je Musa sa 12 poena, dok je Tomić postigao 11. Kod Švedske 18 poena postigao je Massamba, dok je 15 postigao Eriksson. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije