Pirova pobjeda u Švedskoj za oproštaj od Eurobasketa

Radiosarajevo.ba
Pirova pobjeda u Švedskoj za oproštaj od Eurobasketa
Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras je u posljednjem susretu kvalifikacija za Eurobasket slavila protiv Švedske rezultatom 78:76.

Izabranici Damira Mulaomerovića odlično su otvorili utakmicu. Nakon pet minuta igre, reprezentacija Bosne i Hercegovine vodila je rezultatom 10:4. Potom Šveđani prave seriju 7:0 i dolaze do vodstva. Domaćin je prvih deset minuta riješio u svoju korist rezultatom 16:14.

Početkom druge četvrtine reprezentativac Bosne i Hercegovine, Nedim Buza, pretrpio je stravičnu povredu. Košarkaš Oostendea slomio je nogu, a parket je napustio na nosilima. Nakon pet minuta igre u drugoj četvrtini Šveđani dolaze do sedam poena prednosti (32:25), a onda se budi naša reprezentacija. Na odmor smo otišli s dva poena prednosti (37:35).

Odličnom igrom na početku drugog poluvremena reprezentacija Bosne i Hercegovine dolazi do sedam poena prednosti (47:40) nakon samo tri minute igre. Nastavili su naši košarkaši u odličnom ritmu, a pet minuta prije kraja treće četvrtine imali smo i plus devet (51:42). Šveđani su potom zaigrali mnogo bolje, pa je naša reprezentacija u posljednjih deset minuta ušla sa svega dva poena prednosti (59:57).

Sredinom posljednje četvrtine reprezentacija Bosne i Hercegovine opet dolazi do osjetnije prednosti. Nakon pet minuta igre vodili smo rezultatom 73:64. U posljednje dvije minute ipak smo ušli sa svega tri poena prednosti (75:72). U penal završnici smo se bolje snašli i slavili rezultatom 78:76. 

U našoj reprezentaciji najefikasniji je bio Jusuf Nurkić sa 21 poenom, dok je Miralem Halilović postigao 18 poena. Kod domaćina po 14 poena postigli su Massamba i Borg.  

Reprezentacija Bosne i Hercegovine je i pored trijumfa ostala bez plasmana na Eurobasket zbog katastrofalne koš razlike. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije