Ni grotlo Mejdana nije pomoglo: Rusija slavila u Tuzli

Radiosarajevo.ba
Ni grotlo Mejdana nije pomoglo: Rusija slavila u Tuzli
Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras je u tuzlanskom Mejdanu odmjerila snage s Rusijom u trećem kolu kvalifikacija za Eurobasket. Slavila je Rusija rezultatom 78:67.

Reprezentacija Bosne i Hercegovine bolje je otvorila susret s Rusijom. Prvih pet minuta igralo se koš za koš, a onda su naši košarkaši predvođeni Mirzom Teletovićem došli do deset poena prednosti. Teletović je postigao 11 poena u prvih deset minuta utakmice, a naša reprezentacija vodila je rezultatom 22:12.

Nastavili smo odlično i u drugoj četvrtini, a nešto više od četiri minute prije kraja utakmice naš nacionalni tim vodio je rezultatom 34:18. Potom su Rusi zaigrali mnogo bolje, uspjeli smanjiti rezultat i na odmor otići s osam poena zaostatka (39:31).

Treća četvrtina opet je donijela probleme reprezentaciji Bosne i Hercegovine. Nakon samo tri minute igre Rusi su došli do izjednačenja (40:40). Četiri minute prije kraja treće četvrtine Rusija dolazi do prednosti (47:45). Rusija je treću četvrtinu dobila rezultatom 24:12 i u posljednjih deset minuta ušla s vodstvom 55:51.

Reprezentacija Bosne i Hercegovine u prve četiri minute igre u posljednjoj četvrtini držala je priključak, a trojkom Karaseva Rusija je otišla na plus sedam (65:58). Rusija do deset poena prednosti dolazi tri minute prije kraja susreta. Rusi su mirno priveli susret kraju i slavili rezultatom 78:67. 

Najefikasniji u redovima Rusije bio je Timofej Mozgov sa 17 postignutih poena, dok je u našem timu 23 postigao Teletović.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije