Španija bolja, juniori ostali bez Svjetskog prvenstva

Radiosarajevo.ba
Španija bolja, juniori ostali bez Svjetskog prvenstva
Juniorska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine danas je u turskom Samsunu u susretu za peto mjesto na Evropskom prvenstvu, odmjerila snage s reprezentacijom Španije. Slavila je Španija rezultatom 77:65.

Utakmicu bolje otvara naša reprezentacija i nakon nešto više od tri minute igre na krilima Džanana Muse dolazi do pet poena prednosti (7:2). Na polovini prve četvrtine izabranici Josipa Pandže vodili su rezultatom 10:5. Odlično je u prvoj četvrtini igrao Darko Talić i držao našu reprezentaciju u rezultatskom egalu. Opet smo nešto lošije odigrali samu završnicu prve četvrtine, pa je Španija nakon deset minuta igre vodila rezultatom 21:16.

Španci do najveće prednosti dolaze sredinom druge četvrtine (34:25), ali je ovaj put naša reprezentacija bolja u završnici i uspijeva smanjiti rezultat. Nakon 20 minuta igre u Samsunu, Španija je imala četiri poena prednosti (38:34).

Treća četvrtina je donijela u potpunosti izjednačenu igru. Naši košarkaši su pokušavali dovesti utakmicu u egal i to nam je skoro uspjelo minutu i pol prije kraja trećeg perioda kada je Musa pogodio i smanjio na 50:49, no Španci su u posljednju četvrtinu ušli s četiri poena prednosti.

U posljednjoj četvrtini "ista priča". U prvih pet minuta smo vidjeli tek nekoliko koševa, no Španci su i dalje držali prednost, a šest minuta prije kraja su je uspjeli povećati na sedam razlike kada je Font pogodio. Selektor Pandža je tražio time-out u tom trenutku što je urodilo plodom te su naši momci zaigrali bolje i četiri minute prije kraja smo bili na minus dva, ali napad za izjednačenje nismo uspjeli iskoristiti.

Ono što nije uspjelo nama, uspjelo je Špancima. Rosa već u idućem napadu pogađa trojku te rezultat tri minute prije kraja glasi 64:59. Španija je do kraja utakmice zadržala prednost i slavila rezultatom 77:65. 

Najefikasniji u redovima naše reprezentacije bio je Talić sa 14 postignutih poena, dok je Musa dodao 13. U redovima Španije 27 poena postigao je Rosa, dok je Font dodao 14.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije