Blijeda partija juniora u drugom poluvremenu: Francuzi idu dalje

Radiosarajevo.ba
Blijeda partija juniora u drugom poluvremenu: Francuzi idu dalje
Juniorska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine je u turskom Samsunu u četvrtfinalu Evropskog prvenstva odmjerila snage s reprezentacijom Francuske. Slavila je Francuska rezultatom 75:61.

Utakmicu mnogo bolje otvaraju Francuzi i dolaze do vodstva 7:0 nakon prve tri minute igre. Prve pone za Bosnu i Hercegovinu postigao je Čerkezović u četvrtoj minuti utakmice. Bio je precizan iza linije 6.75. Francuzi su vratili trojku, ali je poenima Marića i Čerkezovića naša reprezentacija došla do minus tri (10:7), nakon pet minuta igre u prvoj četvrtini.

Uslijedila je potom nova serija Francuza pa su na krilima Doumbouye i Ntilikina došli do deset poena prednosti (17:7). Seriju Francuza još jednom prekida Čerkezović, naš najbolji pojedinac u prvoj četvrtini. Čerkezoviću se pridružio i Musa, pa smo serijom 7:0 prišli na samo tri poena zaostatka (17:14). Francuska je nakon prvih deset minuta igre imala pet poena prednosti (19:14).

Drugu četvrtinu nešto bolje otvaraju Francuzi i dolaze do plus osam (26:18). Pet minuta prije kraja prvog poluvremena izabranici Josipa Pandže imali su šest poena zaostatka (26:20). Serijom 7:2 naša reprezentacija smanjila je na minus jedan, ali su Francuzi opet bolji u samoj završnici prvog poluvremena i na odmor odlaze sa četiri poena prednosti (33:29).

Drugo poluvrijeme otvaramo serijom 4:0 i dolazimo do izjednačenja, ali Francuzi uzvraćaju i nakon četiri minute igre u trećoj četvrtini imaju pet poena prednosti (40:35). Obje reprezentacije mnogo su griješile u završnici treće četvrtine, a Francuska je sačuvala prednost i u posljednjih deset minuta ušla sa vodstvom 50:45.

Francuzi su utakmicu prelomili u svoju korist na otvaranju posljednje četvrtine. Serijom 8:2 došli su do plus 11 i prednost zadržali do kraja utakmice. Francuska je slavila rezultatom 75:61.

Najefikasniji u redovima naše reprezentacije bio je Musa sa 19 postignutih poena, dok je Čerkezović dodao 16. Kod Francuza Doumbouya je postigao 19 poena, dok je Ntilikina postigao 15.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije