Američki mediji: Džanan Musa je najbolji igrač na turniru

Radiosarajevo.ba
Američki mediji: Džanan Musa je najbolji igrač na turniru
U španskoj Zaragozi se trenutno održava FIBA-ino Svjetsko prvenstvo za igrače ispod 17 godina.

Američki portal Ridiculousupside.com, koji se bavi analizom svih mladih potencijala, koji bi nekada mogli žariti i paliti NBA ligom u svoju listu najvećih potencijala na ovom Svjetskom prvenstvu je uvrstio i sjajnog kapitena naše reprezentacije, Džanana Musu, koji je ocijenjen kao ubjedljivo najbolji igrač na prvenstvu.

Nema potrebe negirati to da je Musa bez dileme najbolji igrač na ovom turniru. Bosanska senzacija se nalazi pod ‘reflektorima’ već nekoliko godina i žele ga mnogi najbolji evropski klubovi. Trenutno je lider prvenstva u prosjeku poena po utakmici, a ‘usput’ dodaje i po osam skokova te tri asistencije”, stoji u prvom dijelu opisa našeg dragulja.

“Na utakmici protiv Koreje je prolazio kroz odbranu protivnika kao nož kroz puter. Korejanci ga ni u jednom trenutku, bilo kojom varijantom, nisu mogli zaustaviti, a utakmicu je završio s 36 poena, 11 skokova, dvije asistencije, jednom ukradenom loptom i jednom blokadom. Ne postoji stvar kojoj se Musa ne može prilagoditi i stvar koju ne može uraditi. Neće proći dugo vremena prije nego počne dominirati NBA ligom, svima je bolje da se što prije spreme.”

Osim Muse, na listi su Finac Elias Valtonen, Kanađanin RJ Barrett, Francuz Jaylen Hoard, Španac Sergi Martinez te Argentinac Lautaro Lopez.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije