Vettel vrištao u slušalicu i izvrijeđao Verstappena i direktora Formule 1

Radiosarajevo.ba
Vettel vrištao u slušalicu i izvrijeđao Verstappena i direktora Formule 1
Lewis Hamilton sinoć je ostvario novu pobjedu u Formuli 1. Do 51. trijumfa u karijeri stigao je na utrci za Veliku nagradu Meksika.

Već na samom početku bilo je jasno da će Hamilton upisati novi trijumf, ali ono što se dešavalo u samom finišu utrke obilježilo je Veliku nagradu Meksika. Sebastian Vettel i Max Verstappen borili su se za treću poziciju i kao i uvijek kada je Verstappen uključen u borbu, tu su i kontroverze.

Verstappen je presjekao šikanu u jedno zavoju i tako spriječio Vettela da preuzme treću poziciju. Iako su Holanđaninu iz njegovog boksa rekli da mora prepustiti poziciju Nijemcu, on je odbio da posluša, a potom je uslijedila žestoka reakcija Vettela.

"Makni se, makni se. On je jeb... seronja. Eto to je on. Vidite li vi ovo ili samo ja? Blokira me natrag u Ricciarda u pi... materinu", poručio je Vettel.

Iz Ferrarija su pokušali prenijeti poruku od direktora Formule 1, ali Vettel nije želio slušati.

"Evo poruka Charlijeu. Neka odj..., neka odj.... Iskreno. Verstappen mi mora pustiti poziciju, kraj priče", poručio je Vettel.

"Charlie kaže ne", poručili su iz Ferrarija

"Pa evo onda još jedna poruka za Charlieja. Odj...", rekao je Vettel.

Na kraju su kažnjeni i Verstappen i Vettel, pa je treću poziciju osvojio Ricciardo. Vettel je završio kao peti, a Verstappen kao četvrti.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije