Ferrari SF70-H: Malo ko vjeruje da Vettel i Räikkönen mogu titule

Radiosarajevo.ba
Ferrari SF70-H: Malo ko vjeruje da Vettel i Räikkönen mogu titule
/ Foto: Ferrari
Umjesto uobičajene medijske prezentacije Ferrari je putem kompjuterskih grafika otkrio izgled novog bolida F1 kojim ekipa iz Maranella želi prekinuti desetogodišnji sušni period.

Upravo toliko je prošlo od posljednje titule koju je Ferrariju 2007. godine donio Kimi Räikkönen. Ledeni Finac će se sa Sebastianom Vettelom nalaziti i u kokpitu novog SF70-H koji slijedi novi tehnički pravilnik za 2017. godinu.

Redizajnirani airbox i prednje krilo u obliku slova V su već viđeni kod konkurenata, a malo detaljniji pogled otkriva peraju morskog psa na kraju prekrivača motornog prostora.

Iako se očekivala čistka nakon slabe prošle sezone, prvi čovjek tima ostao je Maurizio Arrivabene što baš i nije dobar predznak za povratak Ferrarija u vrh.

Alain Prost, četverostruki svjetski prvak F1 i bivši vozač Ferrarija, misli da Scuderia nema šansi da se uključi u borbu za titulu...

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije