Erdogan i novi čelnik Formule 1 žele vratiti najbrži cirkus u Tursku

Anadolija
Erdogan i novi čelnik Formule 1 žele vratiti najbrži cirkus u Tursku
/ Kelly Brook na stazi Intercity İstanbul Park (Foto: intercitypark)
Predsjednik Federacije auto-moto sportova Turske (TOSFED) Serkan Yazici saopćio je kako je Turska spremna da naredne godine organizira utrku Formule 1 na stazi u Istanbulu.

“Predsjednik Turske Recep Tayyip Erdogan jučer je primio novog čelnika Formule 1 Chase Careya i na sastanku je razgovarano i o uvrštavanju Istanbula u kalendar Formule 1. Predsjednik Erdogan je potom izdao potrebne naredbe nadležnim i sada će se tim pitanjem baviti Ministarstvo sporta, čelništvo Formule 1 i rukovodstva Istanbul Parka. Spremni smo za Formulu 1 naredne godine“, kazao je Yazici.

Ističući kako bi uvrštavanje Istanbula u kalendar Formule 1 bio dobar po ekonomiju i turizam Turske, Yazici je podsjetio kako su od 2005. godine u ovoj zemlji sedam godina zaredom održavane utrke "najbržeg cirkusa".

"Novi čelnik Formule 1 je izrazio želju da se upozna s predsjednikom Erdoganom i da Formulu 1 vrati u Tursku. To svi žele i trenutno se stvari dobro odvijaju u tom pravcu. Istanbul ima jednu od najboljih svjetskih staza i nadamo se da će to biti uspješno završeno", rekao je Yazici. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije