Bahrein: Vettel brži od Hamiltona, Ferrari - Mercedes 2:1

Radiosarajevo.ba
Bahrein: Vettel brži od Hamiltona, Ferrari - Mercedes 2:1
/ Foto: Scuderia Ferrari
Na stazi Sakhir vožena je VN Bahreina, treća utrka ovogodišnjeg Svjetskog prvenstva vozača i konstruktora Formule 1.

Na subotnjem treningu najbolju startnu poziciju, prvi put u karijeri, osigurao je Finac Valtteri Bottas (Mercedes) ispred timskog druga Lewisa Hamiltona te Sebastiana Vettela (Ferrari).

Na startu je Bottas sačuvao vodstvo ali se Vettel probio na drugo mjesto. Za razliku od prošle utrke u Kini, kada je pogrešna strategija Ferrarija, košatala Vettela pobjede, ovaj put su u Scuderiji pogodili taktiku.

Vettel je prvi ušao u boks, na taj način prestigao Bottasa, preuzeo vodstvo koje je na kraju pretočio u drugu pobjedu u sezoni. Bottasa je do kraja prešao i Hamilton pa je već sada jasno da ćemo u 2017. godini gledati žestok duel prvih vozača Mercedesa i Ferrarija.

Iza Vettela, Hamiltona i Bottasa, koji su zauzeli mjesta na postolju, bodove u Bahreinu još su osvojili Räikkönen (Ferrari), Ricciardo (Red Bull), Massa (Williams), Pérez (Force India), Grosjean (Haas), Hülkenberg (Renault) i Ocon (Force India).

Ukupni poredak: Vettel 68, Hamilton 61, Bottas 38, Räikkönen 34, Verstappen 25, Ricciardo 24…

Treća utrka vozi se 30. aprila u ruskom Sočiju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije