The Aebyss No. 516: Stižu novi albumi bendova Venom Inc., Die Apokalyptischen Reiter i Akercocke

Emir Saračević
The Aebyss No. 516: Stižu novi albumi bendova Venom Inc., Die Apokalyptischen Reiter  i Akercocke
Official web site / Venom INC.
Kao i svakog utorka u 21:05 h, družimo se uz heavy metal i emisiju The Aebyss.

Ovaj utorak smo sa vama u 516. izdanju emisije The Aebyss. Slušamo aktuelna izdanja, najavljujemo nova i ponovo pričamo o festivalu MetalDays

Stigli smo do predstavljanja bendova koji će nastupiti trećeg službenog dana na festivalu MetalDays. Naravno, nemamo vremena za sve ali ćemo pažnju posvetiti talijanskim gothic doom metalcima The Foreshadowing, zatim znanim bendovima Warbringer, Cancer, Grave Digger, Shining, Abbath, Bloodbath i Doro. Imaćete priliku čuti i o ostalim bendovima koji će imati svoje termine na Newforces stage-u, Boško Bursać stage-u i Ian Fraser "Lemmy" Killmister stage-u. 

Nove materijale su nam spremili Venom Inc., Die Apokalyptischen Reiter i Akercocke. Venom Inc. objavljuje prvi album pod ovim imenom 11. augusta. Naziv albuma je "Ave", a prvi singl je Dein Fleisch. Nakon pauze, na scenu se vraćaju Die Apokalyptischen Reiter i to sa singlom Wir Zind Zuruck. Album se zove "Der Rote Reiter" i izlazi 25. augusta. Isti dan izlazi i novi album engleskog benda Akercocke, koji su također imali kreativnu pauzu, a zove se "Reneissance In Extremis". Novi album su najavili singlom Disappear.

To su samo neki od bendova koje slušamo u ovom izdanju emisije The Aebyss.    

Na našoj facebook stranici The Aebyss Portal se nalazi anketa u kojoj biramo album 2017. godine. Sve što je do sada objavljeno prikazano je OVDJE.

The Aebyss slušajte svakog utorka u 21:00 ili reprizu svakog četvrtka u 00:05 iza ponoći na 90,2 ili putem live streaminga na Radiosarajevo.ba. Vijesti iz svijeta metala možete pratiti na internetu putem linkova:

https://www.facebook.com/TheAebyssPortal
http://theaebyss.tumblr.com
http://www.twitter.com/TheAebyssPortal

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije