The Aebyss No. 512: Iced Earth, Avatarium, Orden Ogan, Tankard...

Emir Saračević
The Aebyss No. 512: Iced Earth, Avatarium, Orden Ogan, Tankard...
Screenshot / Great Heathen Army
Kao i svakog utorka u 21:05 h, družimo se uz heavy metal i emisiju The Aebyss.

512. izdanje emisije The Aebyss je tu, a večeras ćemo vam najaviti nove albume bendova Avatarium, Orden Ogan, Tankard i Iced Earth. Pored već spomenutih, na listi se nalaze i Pyramaze, Dezperadoz, sinner, The Night Flight Orchestra, DragonForce, God Dethroned, Hate, Warbringer, Firespawn, Disbelief, Lock Up, Body Count i Novembers Doom

Iced Earth je predstavio treći singl sa albuma "Incorruptible" koji izlazi 16. juna preko Century Media Recordsa. Radi se o pjesmi "Great Heathen Army" za koju su postavili i lyric video na youtube. Avatarium je spremio novi album "Hurricane And Halos" za 26. maj preko Nuclear Blasta, a večeras ih slušamo sa singlom "The Starless Sleep". Bend Orden Ogan nam je naslovnom pjesmom "Gunmen" najavio novi album za AFM Records koji bi se u prodaji trebao naći 7 jula.  Već smo pisali o tome ali ponovićemo još jednom, Tankard stiže sa sedamnaestim studijskim albumom 2. juna. Album se zove "One Foot In The Grave", a upravo su objavili i spot za naslovnu pjesmu koju vam puštamo u večerašnjem izdanju emisije.  

Na našoj facebook stranici The Aebyss Portal se nalazi anketa u kojoj biramo album 2017. godine. Sve što je do sada objavljeno prikazano je OVDJE.

The Aebyss slušajte svakog utorka u 21:00 ili reprizu svakog četvrtka u 00:05 iza ponoći na 90,2 ili putem live streaminga na Radiosarajevo.ba. Vijesti iz svijeta metala možete pratiti na internetu putem linkova:

https://www.facebook.com/TheAebyssPortal
http://theaebyss.tumblr.com
http://www.twitter.com/TheAebyssPortal

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije