RBMA Radio Show - Tygapow

Radiosarajevo.ba
RBMA Radio Show - Tygapow
RBMA Radio Show / Tygapow
U večerašnjem Red Bull Radio showu slušate snimak nastupa Tygapaw, snimljen na Bed-Stuy Function clubnightu u New Yorku, u maju 2017.

Tygapaw, pravog imena Dion McKenzie, je producent i DJ koja originalno dolazi sa Jamajke, al od 2002. godine živi u New Yorku. U NYC je došla studirati na Parsons School of Design, koji je i zavšila pa se pored muzike, bavi još i dizajnom. Pažnju na sebe je skrenula sa klubskom večeri "Fake Accent" koju uspješno vodi godinama u Brooklynu, NYC. Pored toga vodi još jednu klubsku večer "Shottas NYC" koja je prerasla u svojevrsnu kreativnu platformu za mnogobrojne lokalne artiste.

Tygapaw stil je teško opisati, s obzirom na njenu sposobnost da se "prošeta" kroz različite muzičke pravce, od 90's RnB-ja, hip hopa, preko dancehalla sve do morednih elektronskih i futurističkih beatova. Za nju kažu da će svaki dancefloor dovesti do usijanja. U večerašnjih 60 minuta možete poslušati zašto.

Tune in - četvrtak, 27.6. od 19 do 20h - Radio Sarajevo / 90.2MHz

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije