RBMA Radio Show - Tall Black Guy

Radiosarajevo.ba
RBMA Radio Show - Tall Black Guy
Radiosarajevo.ba / Tall Black Guy
U novom Red Bull Radio showu slušate snimak nastupa Tall Black Guy, snimljen u martu 2017. u klubu "Lucky Voice" u Dubaiju. UAE.

Tall Black Guy, pravog imena Terrel Wallace, je beatmaker i producent koji dolazi iz Detroita, USA. Odrastajući u Detroitu uz zvukove Motowna, ranog hiphopa i elektronike, TBG je izgradio svoj unikatni stil, pogotovo kada je riječ o hiphop beatovima i semplovanju. Odlikuje ga "uho" za veoma čudnim i neobičnim semplovima i načinom kako ih obrađuje.

Iako se muzikom bavi od 2001. kada je počeo praviti beatove, pažnju na sebe je skrenuo posljednjih 5-6 godina serijom fenomenalnih beatova i izdanja. Saradnje sa Gilles Petersonom, Jazzy Jeff-om, DJ Vadim-om, Colman Brothers, Robert Glasper, itd dokazuju o kakvom talentu je riječ. Iza sebe ima 2 albuma i 15ak EP-jeva, i isto toliko remixa.

U večerašnjem izdanju slušate snimak nastupa TBG, snimljen u Dubaiju, 22. marta 2017., sa promocije njegovog posljednjeg albuma "Lets take a trip".

Tune in - Od 19 do 20h - Radio Sarajevo / 90.2MHz

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije