RBMA Radio Show - Sami Bahar live in Berlin

Radiosarajevo.ba
RBMA Radio Show - Sami Bahar live in Berlin
RBMA Radio Show / Sami Bahar
U večerašnjem RBMA Radio showu slušate snimak nastupa Sami Bahara sa CTM Festivala u Berlinu, iz januara mjeseca 2017.

Sami Bahar je veoma mladi muzički producent i DJ, koji originalno dolazi iz Istanbula, al posljednjih par godina živi u Londonu. Iako je godinama bio uključen u tursku hiphop scenu, kao reper i beatmaker, tek kada je preselio u London, zapravo je tada njegova karijera tek počela. Po dolasku u UK vrlo brzo je uspio svoju muziku plasirati do bitnih ljudi, a kulminiralo je prošle godine kada je poptisao za legendarnu izdvačku kuću "Planet Mu".

Za njih je 2016. izdao EP pod nazivom "Mavericks" koji je toliko dobro prošao kod publike i kritike da je praktično otvorio sva vrata za mladog Sami Bahara. Ubrzo su počeli i internacionalni nastupi, i saradnje, i za njega kažu da ono najbolje tek dolazi.

U večerašnjih 60 minuta slušate njegov nastup iz Berlina, iz Januara mjeseca 2017. Odlikuje ga zaista unikatan zvuk, spoj tradicionalne muzike sa modernom, nešto sasvim drugačije !

Tune in - Od 19 do 20h - Radio Sarajevo / 90.2MHz
Live stream na http://www.radiosarajevo.ba/

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije