RBMA Radio Show - Peanut Butter Wolf

Radiosarajevo.ba
RBMA Radio Show - Peanut Butter Wolf
Radiosarajevo.ba / Peanut Butter Wolf
U večerašnjem RBMA Radio showu slušate snimak nastupa Peanut Butter Wolf-a, sa RBMA Weekendera u Sidney-u, snimljen u septembru 2016.

Peanut Butter Wolf, pravog imena Chris Manak, je DJ i producent koji dolazi iz Los Angeles-a, USA. Karijeru je počeo u teenagerskim danima krajem 80tih, prvobitno kao DJ, a vrlo brzo je sa svojim prijateljima počeo praviti i beatove. Iz tog perioda najviše traga je ostavila njegova produkcija za Kool Keitha kao i njegova izdanja sa prijateljem po imenu Charizma, koji je tragično preminuo 1993.godine.

Godine 1996. PBW osniva Stones Throw izdavačku kuću, koja će u svojih 20 godina postojanja postati jedna od najznačajnijih na zapadnoj obali SAD-a, a njega etablirati kao ključnu figuru LA scene, pogotovo kada je u pitanju hiphop, soul, funk. PBW je kroz svoj label lansirao karijere artista kao što su - Madlib, J Dilla, Aloe Blacc, MF Doom, Dam Funk, J Rocc, itd.

U svojoj bogatoj karijeri izdao je 4 solo albuma, i mnoštvo single-ova i mixtape-a, a radio je i remixe za arstiste kao što su: Beastie Boys, MF Doom, Ozomatli, Azymuth, itd.

U večerašnjih 60 minuta slušate njegov nastup iz Sidney-a, freestyle selekcija u njegovom ubitačnom stilu, nabijena energijom, na par gramofona i mixeti!

Tune in - Od 19 do 20h - Radio Sarajevo / 90.2MHz

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije