RBMA Radio Show - Mr. Fingers

Radiosarajevo.ba
RBMA Radio Show - Mr. Fingers
RBMA Radio Show / Mr. Fingers
U večerašnjem RBMA Radio showu slušate snimak nastupa Mr. Fingers-a, iz Barcelone, snimljen u oktobru 2016.

Mr. Fingers, pravog imena Larry Heard, je DJ & producent koji dolazi iz Chicaga, USA. Mnogi ga smatraju pionirom i jednim od odgovornih za kreiranje deep house muzičkog pravca. Karijeru počeo još ranih 80-ih godina, kada je sa svojom ekipom počeo praviti muziku i svirati je uživo. Sredinom 80-ih sa Robert Owensom i Ron WIlsonom pravi house supergrupu pod imenom Fingers Inc sa kojom će obilježiti čitavu jednu eru, i postaviti temelje i otvoriti vrata za seriju deep house artista. Izdanja ove grupe se smatraju klasicima i obaveznom lektirom za obožavaoce ovog pravca.

Njegov prvi solo single Mistery of Love izlazi 1985. i gotovo odmah upada na Top 10 Billboard liste, a njemu otvara vrata za sjajnu karijeru koja bez prestanka traje 30 godina. Od tog prvog singla do danas izdao je 3 albuma, 22 EP-ja i oko 35 remixa. U svojoj karijeri je sarađivao sa najvećim imenima muzičke industrije, a radio je remixe za imena kao što su: Ron Trent, Dimitri from Paris, Lana Del Ray, Osunlade, Masters at Work, itd.

U večerašnjem showu slušate nastup ovog legendarnog umjetnika, 60 minuta plesa u njegovom soul & deep house stilu, Larry Heard stilu !

Tune in - Od 19 do 20h - Radio Sarajevo / 90.2MHz

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije