RBMA Radio Show - Max Graef & Glenn Astro

Radiosarajevo.ba
RBMA Radio Show - Max Graef & Glenn Astro
RBMA Radio Show / Max Graef & Glenn Astro
U večerašnjem RBMA Radio showu slušate snimak nastupa Max Graef & Glenn Astro, sa Spring Attitude Festivala u Rimu, iz Maja mjeseca ove godine.

Max Graef & Glenn Astro dolaze iz Berlina, gdje su odrasli i odakle su započeli karijeru. Iako dolaze iz grada techna, njihov muzički izraz je više okrenut ka organskim zvucima i pravcima kao što su funk, soul, jazz, hiphop, house, disco, itd. Njihova "prljava" analogna produkcija sa MPC semplera, uz fenomenalne semplove, dovela ih je na sve krajeve planete i etablirala kao artiste čije vrijeme tek dolazi. Mnogi ih smatraju diggerima ploča najvećeg kalibra, što je i razumljivo jer su obojica značajan period svog života proveli radeći za različite prodavnice ploča i izdavačke kuće.

Nakon serije izdanja za Tartelet label iz Danske, njemački GYM, holandski Heist, kulminacija ovog dvojca se desila ove godine potpisivanjem za legendarni Ninja Tune, za koje izdaju par singlova a zatim i album "The Yard Work Simulator", u maju 2016.

U večerašnjih 60 minuta slušate njihov live nastup iz Rima, sve u njihovom Max & Glenn unikatnom stilu, kombinirajući jazzy beatove i mpc grooves u setu kosmičkih proporcija.

 Tune in - Od 19 do 20h - Radio Sarajevo / 90.2MHz

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije