RBMA Radio Show - Maghreb

Radiosarajevo.ba
RBMA Radio Show - Maghreb
RBMA Radio Show / Maghreban
U večerašnjem RBMA Radio showu slušate snimak nastupa Maghrebana, sa Villette Sonique Festivala u Parizu, iz juna mjeseca ove godine.

Maghreban, pravog imena Ayman Rostom, je producent koji dolazi iz Londona, UK. Iako je danas najpoznatiji po svojim zaista unikatnim house trakama, ovaj momak je zapravo počeo svoju karijeru još 90-ih godina, i to producirajući ponajviše hip-hop muziku. Pa je tako postao jedan od interesantijih beat makera, pod imenom Dr. Zygote. Prvobitno je razvijao solo karijeru a onda se udružio sa par kolega i napravio Diversion Tactics super grupu, sa kojom će izdati dva albuma i seriju singlova. Ta izdanja su prošla veoma zapaženo. Zatim nastavlja sa još par grupa kao što su Strange U i Boot Productions, sa kojima također izdaje seriju veoma dobro prihvaćenih EP-jeva.

Iako prvobitno house muzici nije pridavao nikakvu pažnju, nakon što mu je prijatelj predstavio neke nove pravce i podpravce na house sceni, on pronalazi nešto interesantno i njemu inspirativno, pa počinje da producira neobične, jedinstvene ali veoma zarazne house beatove koji će ga ispaliti u orbitu i nametnuti ga kao veoma interesantnog house artista an globalnoj muzičkoj sceni.

Pod imenom Maghreban izdaje za legendarni Versatile Records, ali i svoj label - Zoot records. Od 2014. do danas izbacuje oko 20 izdanja, sa sjajnim reakcijama i kritikama širom planete.

U večerašnjem izdanju slušate njegov nastup uživo iz Pariza, sa 20. rođendana Versatile Records-a. Nastupio je sa gomilom ritam mašina, semplera, mikseta u njegovom unikatnom ali plesnom ritmu - Mr Maghreban !

Tune in - Od 19 do 20h - Radio Sarajevo / 90.2MHz

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije